Как да седим на фитнес топка?

По малко и правилно
Как да седим на фитнес топка?

А така! Взехте си швейцарска любимка, и сега, освен за упражнения, искате да я използвате и като стол: докато работите на компютъра, вечеряте или играете на карти с приятели ;)

Поздравяваме ви, избрали сте си страхотна алтернатива на седенето. Не ви я препоръчваме само, ако имате сериозни болки в гърба и кръста, защото липсата на облегалка още повече ще натовари въпросните части от тялото ви.

Всъщност, не ви съветваме да стоите цял ден нея, защото това е адски изморителна и трудна задача ;) Убедени сме, че два-три часа (и по-малко даже) ще са ви достатъчни, за да се възползвате от всички хубави ползи, които предоставя този фитнес атрибут.

Преди да му се доверите обаче, трябва да обърнете внимание на няколко неща:

Правилния размер

Да, има няколко вида топки, с различна големина и височина. Кой е вашият модел обаче? Ами, като я надуете и седнете на нея, краката ви трябва да образуват с тялото ъгъл от 90 градуса. А предната част на ръцете ви – спокойно да се разполага на бюрото или на масата, пред която се намирате.

Стойката

inm.comЗа да балансирате по-лесно на топката, раздалечете краката горе-долу на широчината й (малко повече от тази на таза). Ако крайниците ви са събрани, може да усетите стегнатост в сгъвачите на бедрата (отпред, точно в сгъвката на хълбоците) и това да доведе до неприятни усещания в кръста.

Добре е през цялото време да държите гърба изправен. За тази цел и за повече стабилност, напрегнете мускулите на корема. Освен че така ще усъвършенствате способността си да пазите равновесие с времето, може да подобрите значително и силата в пояса.

Изпънете раменете назад, не правете чупки във врата и не издавайте главата или брадичката напред. Идеята е цялото ви тяло до кръста да оформя хубава, права линия. Супер!

А когато се изморите да стоите на топката, може да подскачате на нея, или да я използвате по предназначение, за да изпълните някое хубаво упражнение. Това или това, например.

Е, хайде, успех! Желаем ви повече движение и по-малко стоене на едно място, макар и "по швейцарски".

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април