Йерархия на отслабването. Част 3

Как да отслабваме в зависимост от времето, с което разполагаме
Йерархия на отслабването. Част 3

Благодарение на Част 1 и Част 2 вече сме наясно със различните тренировъчни подходи и тяхната ефикасност за отслабването. Нека видим как да ги накараме да работят в наша полза в зависимост от времето, с което разполагаме.

 

Управление на времето

Препоръките на Алвин Косгроув за структуриране на тренировките за отслабване значително се различават от масовата практика. Обикновено програмите за отслабване започват с нискоинтензивна аеробика, прогресират с високоинтензивни аеробни тренировки и след тях – интервали. Чак накрая, когато сме "влезли във форма", можем да си позволим трениране със съпротивление. Косгроув тотално се противопоставя на подобна практика. Той е на мнение, че средностатистическият клиент рядко може да си позволи да отдели толкова време за война с мазнините. Поради тази причина, той препоръчва по-ефикасен подход, при който програмите се базират на свободното време, с което разполагаме.

 

Ако разполагате с 3 часа за трениране седмично, използвайте само №1: метаболитно трениране със съпротивление.

Могат да бъдат три едночасови сесии или четири сесии от по 45 минути. Подобен тип трениране включва комплекси, суперсерии, кръгове и др.

 

Ако разполагате с 3-5 часа на седмица, използвайте №1 и №2: тренировка със съпротивление и високоинтензивни анаеробни интервали.

Инвестирайте времето, надвишаващо 3 часа в интервални тренировки, за да повишите енергоразхода си и ЕРОС.

 

Ако разполагате с 5-6 свободни часа, добавете и №3: аеробни интервали.

По този начин ще увеличите количеството изразходвани калории, без да претренирате.

 

Ако разполагате с 6-8 часа, добавете №4.

Ако 6 часа тренировъчна активност на седмица не ви помагат да постигнете желаните резултати, можете да включите към заниманията си някаква трудна форма на кардио. Това може да е продължителен крос с по-високо темпо или каране на колело за разстояние.

 

Цялото свободно време, надвишаващо 8 часа можете да инвестирате в №5

Ако има подобни щастливци след вас и сте склонни да жертвате това време. В случая приносът на тази активност ще бъде минимален, но пък защо да не използвате възможността за допълнителен енергоразход. Тя в никакъв случай няма да навреди на останалите ви тренировки. В крайна сметка прекарваме много повече време в статично състояние и в днешно време почти няма такова понятие като прекалено много движение.

Сега можете уверено да обявите война на подкожните мазнини! Въоръжете се с опита на Алвин Косгроув и разработете 8-седмична стратегия за разгромяване на противника.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май