Зареждаща тренировка с Йована

Ако ви липсва мотивация или търсите динамична тренировка, то Йована е вашият човек!
Зареждаща тренировка с Йована

Йована е поредният фитнес гуру, с когото ви срещаме. Споделя за страстта си към движението и здравословното хранене. Блондинката води часове по аеробика, които не просто помагат за поддържането на форма, но зареждат с позитивно настроение и емоция.  

·      Здравей, би ли се представила?

Здравейте, казвам се Йована Живкович, на 29 години. В спорта съм активна от 20 години. В момента водя тренировки по Body Workout – комбинация от кардио и упражнения за сила. Тази тренировка развива издръжливостта, подобрява тонуса като натоварва цялата мускулатура на тялото. Правя упражненията така, че хем да са кратки, хем да са ефективни и да дават резултат. Всеки път се старая да разнообразявам тренировките като включвам различни уреди. По време на часа се старая да давам всичко от себе си като по този начин мотивирам останалите.     

·      Как се запали по фитнеса?

Като много млада започнах да ходя на аеробика с приятелки, за да поддържам физиката си. После започнах да виждам в аеробиката възможността да допринесеш със свои упражнения като се съсредоточиш върху отделни части на тялото. Замислих се как да допълвам тренировките с мои упражнения, да добавям различни уреди и най-важното – да създавам позитивна атмосфера по време на занятията. Така се зареждам и още повече заобичвам това, което правя. 

·      Каква според теб е тайната на добрата форма?

Упоритост и постоянство са много важни ако искаме да постигнем резултати. Също и  храната е е от значение. Ако искаме да имаме хубаво тяло трябва да подбираме по-здравословни храни. На моята страница Workouts and Nutritions by Jovana има доста рецепти и съвети за хранене. Аз самата съм майка на две деца – на 4 години и на 4 месеца. След раждането много бързо се възстанових и се върнах във форма. До голяма степен благодарение на суровата храна. Искам да мотивирам възможно повече майки да поддържат телата си във форма и след раждане.  

b30fe70a-bee5-be9d-6ec0-6db3e97db61e

·      Какво те мотивира?

Поговорката "Здрав дух в здраво тяло” винаги ме е зареждала и е олицетворявала начина, по който гледам на спорта. Важно е да се грижим за телата си – после те ни се отблагодаряват като са здрави, гъвкави, пъргави. Мотивират ме също хората, които са с мен в залата.

·      Какво би посъветвала някой, който не обича да ходи на фитнес?

Спортът е важен – независимо дали го обичаш или не. Просто трябва да излезеш и да тренираш. Без значение какво – тичане, народни танци, фитнес, аеробика. . . не е от такова значение, важното е, че се движиш. Рано или късно ще трябва  да го направиш. Вярвам, че най-лошото, което можеш да направиш за своето тяло, е да не правиш нищо. Колкото по-рано откриеш какво обичаш да правиш, толкова по-добре. Началото не е лесно, но постепенно започва да ти харесва – особено чувството след края на тренировката. Често ме питат – "Кое е най-доброто?”, "Най-ефективното?”; Всяка година излизат нови спортни занимания, които се промотират като невероятно ефективни. Не бива да се концентрираме върху какво и колко често. Най-важното е да ни харесва, да ни разтоварва. Само така ще открием това, което е за нас и няма да го изоставим след месец-два. 

 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април