Кардио съвет: почивката

С една по-лека сесия през седмицата
Кардио съвет: почивката

Урок по оцеляване. Това представлява класът по комбинирана гимнастика, на който ходим от скоро. Става въпрос за едночасово, високо интензивно кардио на степ, съчетано с упражнения с малки тежести за цялото тяло.

Ужасно или не, имаме доброто намерение да си го причиняваме редовно. Защото тази тренировка гарантира изгаряне на много калории и възможност за целогодишно поддържане на секси и стегната фигура.

Разбрахме обаче, че подобен "сървайвър" е почти невъзможен през цялата седмица. Нито е добра идея. Защото тялото, горкото!, има нужда от почивка. А когато не я получи, започва да страда и да се оплаква неистово.

В случай, че и вие сте кардио маниаци, нека ви дадем един добър съвет, изстрадан от личен опит: помислете за поне един "лесен ден" в програмата си.

Тогава намалявайте оборотите и я карайте по-спокойно. Така ще позволите на ставите си да отдъхнат, на мускулите – да разпуснат, а на тялото – да се адаптира към предстоящата нова серия физически предизвикателства. Нещо повече: една по-лесна сесия ще ви позволи да анализирате прогреса в спортната си подготовка. Както и да се порадвате на постигнатите резултати.

Дали ще бъде лек джогинг, вместо тежък маратон, или по-къс маршрут на колоездене, важното е да съкратите полаганите усилия наполовина. За да може на следващия ден да продължите без проблем напред = ) С нови сили и достатъчно мотивация.

Е, споделете: в кой ден от седмицата почивате от кардио тренировката си и как?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май