Фитнес уреди в парка: пейката 2

Ще тества способността ви да пазите равновесие
Фитнес уреди в парка: пейката 2

Започнахте ли вече да спортувате на открито? Ако е така, нека ви поздравим за страхотното решение. Браво! А понеже сме добри, възнамеряваме да ви подкрепим в намерението ви да изкарате тренировката си навън. Как? Ами, ще ви покажем още едно чудесно упражнение, което спокойно може да изпълнявате в парка.  

За целта обаче, първо трябва да си намерите пейка. За предпочитане е тя да бъде с облегалка, но ще ви свърши работа и такава без. Е, готови ли сте?

  • Застанете прави върху пейката - в единия край на седалката ѝ, с гръб към облегалката. Сега изпънете ръцете настрани, на нивото на раменете. Чудно!
  • Вдигнете колкото се може по-високо десния крак пред вас, без да го свивате в коляното, по възможност. Ето така. През това време левият ще ви служи за опора. 
  • Когато сте сигурни в баланса си, с изпънатия си крайник оформете кръг във въздуха. Накрая върнете крачето си в изходна позиция. Това е едно повторение. Съберете сили и направете още 8-10.
  • После, за да е честно, повторете цялата процедура и с другия крак (за същия брой кръгове).

Готиното на това упражнение е, че ще тества най-вече способността ви да пазите равновесие, което е едно наистина важно умение. Освен това, движението ще ви позволи да поработите върху мускулите на бедрата и на дупето. Ще активира също и поясната мускулатура, която също ще помага в изпълнението му.

Другата хубава вест е, че при липса на пейка, бихте могли да направите упражнението директно на земята. Така със сигурност ще ви е по-лесно да запазите баланс и, въпреки това, пак няма да ви е съвсем елементарно, не се съмнявайте. 

Е, хайде, пробвайте =) В този материал пък ще откриете още един начин да използвате пейката като фитнес уред. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април