Фитнес уреди в офиса: столът 2

Ще ви съдейства в изпълнението на едно чудно разтягане
Фитнес уреди в офиса: столът 2

Ей, офис приятели! Любимият ви спортен атрибут – столът, от няколко часа ви чака... да станете от него и да го използвате най-накрая по предназначение :) 

За да не го разочаровате, ви предлагаме веднага да удовлетворите очакванията му като изпълните това лесно, но много хубаво упражнение. То ще ви позволи да се разтегнете хубавичко и, надяваме се, ще раздвижи поне  малко схванатото ви от продължителното стоене тяло.

Раз-два-три! Готови ли сте?

  • Заемете изправен стоеж, с разкрач на широчината на раменете. Не свивайте краката в коленете и не отлепяйте ходилата от пода.

  • Хванете се с дясната ръка за облегалката на стола. Важно: преди употреба проверете изправността и стабилността на използваната мебел.

  • Докато вдишвате, вдигнете лявата ръка към тавана, изпънете я хубавичко нагоре и я допрете почти до съответстващото ухо. Фокусирайте погледа в нея. 

  • Издишайте и се наклонете леко надясно, към опорната ръка. Ето така. Хубаво би било, докато изпълнявате движението, да напрягате коремните мускули, с което ще си осигурите допълнителна стабилност.

  • Задръжте в тази поза за няколко минути. Дишайте дълбоко и спокойно. После повторете на другата страна.

Е, сега пак може да седнете! Но не се застоявайте дълго време. Когато прецените, повторете движението или направете някое друго. Важно е да се раздвижвате от време на време и всичко ще е наред...

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май