Тип-топ с фитнес топка 4

Още едно хубаво упражнение
Тип-топ с фитнес топка 4

Наскоро си спретнах малко проучване и установих, че една голяма част от приятелките ми имат фитнес топка вкъщи.

Интересното обаче е, че я използват главно за сядане (за подскачане – също) и значително по-рядко - за упражнения. Та, реших да покажа на тези сладурани, че фит болът, както го наричат те в свободен превод от английски език, има и друго предназначение. Показах им едно готино движение, което да изпълняват всеки път, когато подскачането им омръзне.

Ще го демонстрирам и на вас, защото знам, че ще го харесате. Освен това, то е чудесен начин да се пораздвижите малко.

Готови ли сте да тренирате в женския ни клуб?

  • Легнете по гръб на постелка с топката между краката (притеснете я с глезените) и леко ги свийте в коленете. Ръцете изпънете над главата. Ето така.
  • Сега вдигнете краката така, че те да застанат вертикално на земната повърхност и, едновременно с това, отлепете горната част на гърба от пода и сграбчите топката с ръце. По този начин. После се върнете в изходна позиция. Хоп! Сега фит болът е под попечителството на горните ви крайници.
  • За да бъде честно, повторете гореописаното движение и върнете топката на истинските ѝ "родители" – краката ;) Това е едно повторение. Опитайте се да направите поне девет. Починете и съберете сили за още две серии.

Упражнението е забавно и, ако го изпълнявате редовно, има шанс да подобри силата в пояса. Е, хайде, пробвайте го. Момчетата, вие – също =) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май