Супер ръце и гръб. С едно движение от бокса

Или по-скоро с модифицирана негова версия
Супер ръце и гръб. С едно движение от бокса

Сигурно вече сте разбрали, че сме големи фенове на бокса. Една част от екипа ни даже го практикува. Другата още събира фитнес мотивация, за да се посвети и на това спортно занимание.

А, междувременно, с колегите приветстваме всякакви бокс-идеи за упражнения. Като тази. Тя е доста модифицирана версия на кроше, защото не изисква разтягане на ръката или реален удар.

Но пък е добро движение за горната част на тялото и ще ви помогне да оформите хубави ръце + гръб (бонус) за лятото. Разбира се, за да постигнете видими резултати, трябва да сте постоянни и да го изпълнявате поне три пъти седмично.

Вижте правилната техника във видеото, а ние ще се постараем да я опишем, за да сме сигурни, че ще се справите отлично.

Готови ли сте?

  • Заемете изправен стоеж, с разкрач на широчината на раменете. Леко свийте краката в коленете и поставете ръцете, стиснати в юмруци, пред гърдите.

  • Сега вдигнете левия лакът на нивото на рамото и, отлепяйки петата от земята, едновременно завъртете лявата ръка, крак и коляно. Повторете същото и на другата страна.

  • Оформете движението първо в ума си ;), после го реализирайте бавно и накрая включете на скорост и направете максимално много повторения, като редувате ръцете. 

Иначе, да, боксът е супер спорт. Повече за ползите от него може да прочетете тук. А сега ви оставяме да тренирате.

Успех!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април