Старт! Да тренираме бедрата

С три готини упражнения
Старт! Да тренираме бедрата

Коя част от тялото си харесвате най-много? Преди да ни отговорите, нека ви предупредим, че въпросът е подвеждащ :)

Цялата работа е там, че никак не е хубаво да "разчленявате" любовта към себе си. Трябва да се обичате целите - от малкото пръстче на краката, та чак до главата.

И понеже в този материал вече ви показахме как да се грижите за коремната си мускулатура, днес ще ви поканим да поработите и върху бедрата. Силни и добре оформени, те ще ви предпазват от контузии, ще съдействат за умението ви да пазите баланс и ще ви правят да изглеждате хипер секси в новите си къси панталонки.

Започваме с:

Упражнение 1

За да го изпълните обаче, ще ви трябва една фитнес топка. Имате ли си? 

Легнете по гръб на мека постелка и отпуснете ръце до тялото, с длани към земята. Сложете петите на топката. 

После контролирано се опитайте да придърпате топката към себе си, свивайки краката в коленете. Крайната позиция е тази, при която линията от коленете до раменния пояс, е права. Задръжте в позата секунда-две, стягайки седалищните и задните бедрени мускули. Върнете в изходно положение и направете още 7-9 повторения. Ето как: 

В случай, че не разполагате с фитнес топка, правете движението директно на хлъзгава повърхност, като паркет, теракот и др. 

Упражнение 2

Седнете на земята и опрете гръб в стената. Сега вдигнете единия крак от пода до удобна за вас позиция, в контращпиц. После го спуснете отново надолу, без да докосва земята обаче. Това е едно повторение. Направете още 20 без прекъсване и сменете крайниците.

inm.com

Упражнение 3

Легнете на пода върху подходяща постелка, с ръце от двете страни на тялото и с длани, прилепнали към пода. После повдигнете долните крайници от земята така, че те да образуват с торса ъгъл от 45 градуса. По възможност не ги свивайте в коленете - нека пръстите им бъдат изпънати в щпиц.

Сега бързо кръстосайте краката така, че едното бедро да мине над другото. След което бързо разменете крайниците, както и положението на бедрата. Иначе казано, правете "ножица" в легнало положение за около минута. Ето така.

Ако имате нужда, почивайте между упражненията и, когато реализирате първата серия, преборете се за още една. Е, не ви обещаваме, че тази мини тренировка ще ви помогне да отслабнете...

Но със сигурност ще ви позволи да се стегнете и да оформите бедрените мускули, с уговорката, че сте редовни в практикуването ѝ, разбира се.

Хайде, направете я и споделете впечатления :) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май