Стани за малко, разтегни се

С това полезно движение, което ще се справи с напрежението в раменете
Стани за малко, разтегни се

Ей, още е понеделник, а вече почти сте "залепнали" на стола... Не е хубаво така! Разбираме, че, подобно на нас, сте орисани всеки ден да се давите в офисна реалност, но... Винаги може да намалите щетите, които тя оказва върху здравето ви. Разберете как тук.

Нещо повече: ще ви кажем, че е дошло перфектното време за стречинг на работното място. Въпреки че истината за разтягането, както установихме, е доста разтеглива, все пак ще ви посъветваме да изпълните това движение. Защото, ако не друго, то ще облекчи напрежението в ръцете, резултат от постоянното им, 8-часово свиване в лактите, логично следствие от работата с компютър. Освен това, ще направи добра услуга на раменете ви.

Убедени сме, че вече неведнъж сте го практикували (може и сега да го правите несъзнателно), затова просто ще ви подсетим да му се доверите отново.

Е, готови ли сте?

  • Заемете изправен стоеж, с разкрач на широчината на таза, а стъпалата дръжте удобно прилепнали към земята.
  • Сега изпънете ръцете, вдигнете ги нагоре, над главата, и сплетете пръстите им. Обърнете дланите към тавана. Опитайте се да отпуснете мускулите на раменете, за да постигнете максимален ефект от движението. Може да вдигнете погледа нагоре, към сплетените си пръсти. Но само ако се чувствате комфортно, разбира се.
  • Останете така за около 30 секунди, дишайте дълбоко и спокойно. После се върнете в изходно положение. При желание, може да повторите упражнението още един-два пъти.

Сега работата ще потръгне, обещаваме ви ;) Желаем ви успешна седмица!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май