Седни за малко, разтегни се

Бързо и лесно
Седни за малко, разтегни се

Уловихме се, че напоследък се обръщаме само към онези фитуел-симпатяги, които работят в седнало положение, в затворени помещения. И, да, признаваме си, това е световна несправедливост, откъдето и да я погледнеш.

Разбира се, че има доста хора, които се трудят при съвсем различни условия – навън, в движение и при сериозно физическо натоварване. Приятели, простете ни, че през последните дни ви пренебрегваме. В никакъв случай не е било нарочно или с подмолна мисъл. Просто така се случи :)

А за да ви се реваншираме, възнамеряваме да покажем и на вас едно хубаво и лесно упражнение. Защото въпреки че не стоите "прегънати" по цял ден пред умна машина, също имате нужда от това да се разтегнете хубавичко.

Та, може да изпълнявате въпросното движение сутрин преди или вечер след работа. В крайна сметка, ефектът му и в двата случая ще е един и същ – сигурни сме, че ще ви накара да се почувствате страхотно. Е, убедихме ли ви да опитате, а? Хайде, да го направим тогава: 

  • Седнете на колене върху подходяща постелка. Изправете хубавичко гърба.
  • Сега хванете ръцете си, сплетете пръстите им и ги изпънете пред гърдите. Идеята е дланите да сочат към тялото ви. После обърнете последните срещу стената и бавно и контролирано вдигнете крайниците си над главата.
  • А накрая хванете ръчичките си зад гърба, допрете плешките една в друга и изпъчете гърдите. Дишайте спокойно и дълбоко, от корема. Точно така.
  • Направете няколко повторения и... сте готови.

А понеже сме добри и благородни, ще подарим това упражнение и на любимите ни офис-другари. Убедени сме, че и на тях ще свърши полезна работа :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април