Още една мини тренировка за корем

Че трябва да го стягаме вече за морето
Още една мини тренировка за корем

Студено или не, само след няколко месеца плажът и морето отново ще ви предизвикат да изкарате на показ поясната си мускулатура.

Не е задължително да разкриете шест реда плочки под тениската обаче :) И без фаянс по него, стегнатият корем е достатъчно хубава гледка, сам по себе. Само че, както добре ви е известно, той също се постига с тренировки – редовни и ефикасни.

По този повод, нека ви покажа едно движение, което ще предизвика на двубой коремните ви мускули. Може би ако го изпълнявате редовно, то ще ви помогне да оформите чудесен плажен външен вид. А може би няма :)

В крайна сметка обаче, нищо не ви пречи да се опитате да го направите, нали?

- Седнете върху удобна постелка на пода, с изпънати напред крака и плътно събрани в бедрата и в ходилата. Изпънете ръцете настрани, с длани сочещи напред.

846409Fitwell.bg (колаж)

- Стегнете коремните мускули и спуснете гърба леко назад така, че торсът ви да образува горе-долу ъгъл от 45 градуса с частта от тялото ви от кръста надолу. Ако не ви бива в геометрията, ще разберете, че сте заели изискваната форма, когато усетите известно напрежение в поясната мускулатура.

846410Fitwell.bg (колаж)

- Сега, без да се спускате още надолу, завъртете торса надясно и плеснете с лявата ръка дясната длан.

846408Fitwell.bg (колаж)

- Върнете лявата ръка в изходна позиция и повторете същото с дясната. Това е едно повторение. Направете още 10-12. Починете и се преборете за още 2 серии.

846411Fitwell.bg (колаж)

Движението ще активира и мускулите на гърба, да знаете. Но не е особено подходящо за тези от вас, които страдат от болки в кръста, имайте го предвид.

Ми, толкова за корема. А сега направете нещо и за другите части от тялото си ;)  

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май