Добро фитнес начало. В офиса

Хайде, вторник е безкрайно подходящ за разтяжки
Добро фитнес начало. В офиса
inm

Пуф. Работата в офис може да бъде адски скучна понякога, няма майтап. Добре, че гледаме да я разнообразяваме още от сутринта. Как?

Ами, обикновено започваме деня с няколко чудни разтягания. Те подготвят тялото ни за продължително стоене на едно място и ни зареждат с енергия и оптимизъм.

Вижте ги:

  • Най-напред, разтягаме мускулите на врата. Докато седим на стола, навеждаме главата на една страна (към рамото), после назад и накрая - на другата страна (към другото рамо). Повтаряме процедурата няколко пъти. С други думи, правим контролирани кръгове с глава, без да си причиняваме главоболие :) 
  • Преди да започнем да тракаме ожесточено по клавиатурата пък, разтягаме мускулите на ръцете. Свиваме лявата ръка зад гърба, като се опитваме да поставим дланта ѝ горе-долу между плешките. После я хващаме отгоре за лакътя така, че мишницата ни да се опре плътно до ухото. Натискаме хубаво лакътя надолу, за да почувстваме пълния ефект от разтягането. Супер! Повтаряме същото и с другата ръка.

91720e77-0f40-34d2-1cba-0be0e2109152inm

  • Разбира се, обръщаме внимание и на раменете. Ето така.
  • Приключваме мини тренировката с тези 2 супер движения за долната част на тялото. Опа! Готови сме да започнем да се трудим с хъс и желание.

Пробвайте и вие – много е забавно ;)  

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май