Да се катерим!

У дома обаче
Да се катерим!
inm

Не искаме да се хвалим, но сме страхотни катерачи. Няма връх или скала, които да ни се опрат. С удоволствие драпаме по всякакви планински маршрути - особено когато го правим дружно.

За съжаление, през зимата по-рядко организираме подобни инициативи - катерим се предимно вкъщи, на топло :)

Е, не ни разбирайте погрешно. Нямаме навика да се качваме върху гардероба, нито пък да висим от полюлея. Вместо това, редовно изпълняваме т. нар. mountain climbersедно чудесно упражнение, което адски обичаме.

За да ни бъде по-интересно обаче, го осъществяваме по 3 начина: 

С ръце, качени върху дивана

Тази вариация на движението е най-лесна. Как се прави: заемаме позиция за лицева опора, като обаче поставяме дланите върху кушетка, в близост до ръба ѝ. За стабилност стягаме мускулите на корема.

Сега свиваме единия крак и допираме коляното му в гърдите. Връщаме крайника в изходна позиция и повтаряме същото и с другия. По този начин редуваме бързо краката в продължение на минута. Почиваме 15 секунди и се преборваме за още две серии.

На практика, маршируваме под наклон...

769184Shape

Мountain climbers, по традиционния начин

Базовото движение, което се изпълнява на земя, е малко по-трудно, но не чак толкова :) Пълен инструктаж за реализацията му ще откриете тук.

С крака, качени на стената

Ето ви една интригуваща комбинация от mountain climbers и планк, която наистина харесваме. Въпросната разновидност е повече тест за издръжливостта на коремната мускулатура и раменния пояс, отколкото кардио предизвикателство... Но това няма значение, защото упражнението е наистина готино. Пробвайте го и вие – по този начин. 

Е, така се катерим в домашни условия :) Споделете вашия опит в това начинание! 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май