Бърпи, ама по-така

Защото е с една ръка!
Бърпи, ама по-така

Всеки си има собствен вкус и нещата, които са любими за едни, са демонично проклятие за други. С бърпито обаче положението съвсем не е такова. Покажете ми човек, който не презира бърпито, и аз ще ви покажа човек, който никога през живота си не го е правил.

Е, днес сме напът да намразим това упражнение около два пъти повече. Това ще стане много лесно – като го изпълним на една ръка. Сещате ли се?

Докато сте в хоризонтално положение, вместо на четири опорни точки (две длани + две стъпала), ще разчитате само на три (една длан + две стъпала). Омразата буквално ще блика от вас на талази, тъй като подобна асиметрия ще ангажира поясната ви мускулатура в много по-голяма степен, да не говорим за ръката и най-вече рамото ви, които ще трябва да понесат значителна част от собствената ви тежест, при това в едни доста динамични условия.

Вече би трябвало да сте заподозрели, че този вариант на бърпито никак не е за начинаещи и определено трябва да знаете какво правите, преди да го опитате. На всяко следващо повторение сменяйте ръката, която използвате за опора, за да има равновесие между ляво и дясно. Струва ми се, че около 20-тото повторение задъхано ще псувате мен, бърпитата, себе си и всичко останало. Но както е казал Конфуций: "Повече омраза в тренировката, повече любов извън нея". Или нещо подобно...

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май