Happy feet* 2

С няколко хубави движения
Happy feet* 2

Много добре! След като ни послушахте и стоплихте стъпалата си така, сега ви остава само да ги "поразмърдате" малко. Не се съмнявайте, че, с подходящи упражнения, ще ги направите още по-щастливи.

Имайте предвид, че от непрекъснатото носене на затворени обувки през студените месеци пръстите, глезените и петите ви се схващат – усещания, които варират от неудобство до болка. Хубавото е, че винаги може да облекчите въпросните състояния и да зарадвате крачетата си. Ето, например, няколко добри идеи:

На разстояние

Заемете изправен стоеж и стъпете с цяло ходило на пода. Би било добре да не свивате крайниците в коленете, но, ако не се чувствате комфортно, може все пак да го направите.

Сега се опитайте да раздалечите едно от друго пръстчетата на краката си, както, например, бихте го направили с тези на ръцете. Не си причинявайте болка обаче. Идеята е лекичко да ги разперите – сякаш преди това сте имали опашка на русалка и сега сте се отървали от нея. Ех, че хубавичко!

На палец

inm.comНе, няма да ви караме да изпълнявате сложни акробатически движения. Просто, както сте в изправено положение, опрете в земята палеца на единия си крак, а другите пръсти дръжте леко разперени във въздуха. Останете така за малко и повторете движението още няколко пъти, а после – и с другия палец, за да не се разсърди. Супер!

Като фламинго

Отново заемете изправен стоеж, с разкрач на широчината на раменете. Бавно пренесете тежестта на единия крак и опрете петата на другия в глезена на опорния, така че пръстите и предната част на стъпалото да останат на земята. Задръжте в тази позиция известно време и сменете крайниците. Бонус-съвет: за да запазите равновесие, изберете точка в пода и съсредоточете погледа си в нея.

Е, надяваме се, че сега крачетата ви се чувстват страхотно. Съвсем скоро пък ще ви покажем как да ги масажирате с тенис топка ;)

* Happy feet – "щастливи крака", в буквален превод от английски език. По едноименната анимация за пингвинчето-пътешественик.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април