Каньон на антилопата

Магията на скалните образувания!
Каньон на антилопата

В сърцето на щата Аризона, САЩ в близост до град Пейдж се намира Каньона на антилопата в резервата на индианците навахо. Това е най-посещаваният и лесно достъпен каньон за туристи, тъй като има изградена мрежа от пътища и до него може да се стигне с кола.

Скалните образувания са се формирали в продължение на стотици години благодарение на преминаващата през пясъка вода. Каньонът се счита за свещено място за навахо и любима дестинация за туристи от цял свят, тъй като е съчетание от красота, дълбочина, широчина, височина, цветове на скалите и падащата над него светлина. Именно съвкупността от всички тези особености създават магията на Каньона на антилопата, който включва два отделни участъка – известни като Горния каньон на антилопата (The Crack) и Долния каньон на антилопата (The Corkscrew).

Имената дадени от индианците навахо на двата участъка имат коренно различно значение. Горният каньон те наричат "мястото, където водата тече през скалите", а долният "спираловидните скални арки".

1550071Bored Panda

За да посетите, която и да е било част от Каньона на антилопата, трябва да заплатите стандартна такса за посещение на земите на навахо и допълнителна такса, която е за семействата притежатели на земите около каньона. Именно те управляват и достъпа до него.

Повече информация можете да прочетете на сайта на колегите от peika.bg, особено ако искате да посетите на живо скалните образувания.

Предлагаме ви и виртуално пътуване, на което можете да се насладите докато пиете сутрешното си кафе.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април