Не какво да е кафе...

...ами суперкафе!
Не какво да е кафе...

Не разбирам много от тези работи, но съм почти сигурен, че кафето е най-хубаво, когато има вкус и мирис на кафе. Това автоматично изключва включването на всякакви стандартни неща като захар, мед, мляко, сметана, лимон, канела или каквото друго намирате за обичайна добавка към стимулиращата напитка. Изобщо няма да отварям дума за модерните извращения с малини, боровинки, лешници, ванилия, карамел и други неща, които звучат яко и с това, общо-взето, се изчерпва всичко хубаво около тях.

Но тъй като съм човек прагматичен и хедонист, допускам своите мини-компромиси в името на един по-оптимизиран и изпълнен с удоволствие ден. Тук вече ви говоря за кафето от заглавието, а именно – суперкафе. В суперкафе има три основни и взаимнодопълващи се съставки:

  • Чаша (100-125 мл) от най-хубавото кафе, което можете да си позволите – прясно приготвено и все още горещо

  • Една чаена лъжичка от най-хубавото краве масло, до което имате достъп

  • Една чаена лъжичка студенопресовано кокосово масло, био или не

Всичко това се изсипва в купата на блендер и се бърка между 5 и 10 секунди, докато се хомогенизира и образува пяна на повърхността. Изсипва се в чаша и се пие, представяте ли си?!

За да не затормозявам излишно текста, няма да ви говоря за мастноразтворими витамини и средноверижни мастни киселини и ще се огранича с уверението, че ако ще пиете кафе с калории, то това е правилното кафе. Така и така пропускате закуската, по-добре го направете по правилния начин. Освен това напитката е идеален вариант за тези от вас, които са приключили с обяда преди по-малко от час, но вече си мислят за хрупкави вафлички с лешников крем...

Още смислени рецепти за по-приятен и практичен живот на https://www.facebook.com/FitWell.bg

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май