5 храни, които дават енергия

5 храни, които дават енергия

Още по темата

Ако тренирате усилено или живеете на пълни обороти, вие ще имате нужда от постоянна енергия. Но не я приемайте от кафета и енергийни напитки! Вземете необходимата енергия от храната. Така вие ще се чувствате по-добре през целия ден и ще имате сили да направите всичко, което сте планували.

Вода. Умората е първият симптом на дехидратацията. Водата също е важна при транспортирането на хранителните вещества в тялото. По този начин енергията достига до всички части на тялото. Това означава, че можете да ядете всички храни, които дават енергия, но без вода, тя няма да достигне до всяка част на тялото ви. Според световната здравна организация препоръчителната дневна доза вода е между 2,5 и 3 литра.

Киноа. Енергичните свойства на киноата са познати още преди 3-4 хиляди години, когато инките са открили тези магически семена. Дори някои историци смятат, че киноата е златото на инките. Киноата е богата на въглехидрати, които захранват тялото ни с прилив на безгранична енергия.

Тиквени семки. Те са богати на протеини, полезни мазнини и фибри, които ще ви дадат допълнителна енергия. Те също така съдържат желязо, цинк, фосфор и магнезий. Тези съставки гарантират енергия през целия ден.

Картофи. Всички знаем за полезните свойства на картофите. Даването на енергия е една от тях. Тази тяхна сила се крие във високото съдържание на въглехидрати. В картофите също има високи нива на желязо, което спомага за усвояването на енергията от мускулите.

Леща. Тези семена имат подобни свойства като киноата. Те са богати на фибри, протеини и нямат много калории, което ги прави идеални за диета. Лещата е богата и на въглехидрати, което ни дава прилив на енергия.

 
 
Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts
ключови думи:
енергия храни

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април