Тренировка за цялото ви тяло

Тренировка за цялото ви тяло

Най-важното

Според повечето фитнес инструктори по време на тренировъчния ви план е хубаво 1 път в седмицата да имате тренировка, която натоварва цялото тяло, а не конкретна мускулна група. Ето една тренировка, която е идеална и натоварва цялото тяло.

1. Легнете на земята в поза за лицева опора и се подпрете на лактите и ходилата си. Това упражнение ще натовари коремната ви преса. Направете 3 серии по 40-60 секунди.

2. Клек с дъмбел. Вземете един дъмбел, хванете го пред гърдите ви и клекнете.

3. Набиране. Направете това класическо упражнение за да заздравите горната част на тялото ви.

4. Кофички. Това класическо упражнение също ще ви помогне да заздравите горната част на тялото ви.

5. Вземете дъмбел и го хванете с двете ръце. Трябва да сте прави, а ръцете ви са изпънати на долу. С изпънати ръце вдигнете дъмбела пред гърдите ви.

6. Скачане на въже. Това упражнение ще ви помогне да заздравите долната част на тялото ви  и ще направите кардио. Направете 3 серии от по 3 минути скачане на въже.

7. Коремно възлизане. Това упражнение можете да го правите на лостовете и е идеално, защото тренира цялото ви тяло.

8. Подскок-лицева опора. Това упражнение също ще натовари цялото ви тяло. Скочете и при падането застанете в поза за лицева опора, направете я и после пак подскочете.

Направете всяко упражнение, с изключение на скачането на въже и 1-вото упражнение, 3 серии по 12 повторения във всяка серия. Почивката между сериите трябва да е 30 секунди а между упражненията - 90 секунди.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април