Целуни ме, сега!

3 причини да се отдадете на любовната наслада
Целуни ме, сега!

Още по темата

Целувката дали е мека и нежна, страстна и дълбока или романтична и закачлива - тя ще ви дари с онова омайно усещане за близост и щастие. С целувката времето спира сякаш се пренасяте мислено на друго място. Топлината, която се разстила по тялото ви не може да се сравни с нищо друго като усещане.

Не се опитвайте да замените целувката с парче шоколад или енергийна напитка!

Според специалистите целуващите се двойки са по-щастливи и по-лесно преминават през трудните периоди в живота си.

Целувайте се сутрин, обед и вечер. Целувайте се без оглед на време и пространство и ще сте по-здрави, позитивни и изпълнени с оптимизъм.

Ето ви три причини, за да я превърнете в своя приятна зависимост:

Хармония и релаксация

Чрез физическото усещане от контакта с устните освобождавате хормона окситоцин наречен още "хормон на любовта”. Той се секретира от хипофизата и играе успокояваща роля върху мозъка и създава чувство на щастие. Насладата от дълбоката и страстна целувка ще доведе до по-голямото производство на окситоцин. Имайте предвид, че устните ви са 200 пъти по-чувствителни на допир, отколкото възглавничките на пръстите ви. Окситоцинът играе сериозна роля при състояние на стрес, тъй като значително намалява нивото на кортизола в организма ви. В случай, че се чувствате напрегнати - целувка или прегръдка с любим човек може да покачи нивото на окситоцина и да постигнете вътрешен баланс.

Тренирайте и отслабвайте

При страстна целувка мускулите на цялото ви тяло участват активно. Целувката помага да укрепим и лицевите си мускули, което допринася да запазим свежестта и младостта си за по-дълго време. Интересен е фактът, че една продължителна целувка може да ви даде разход от 100 калории за 20 минути. С изложените факти няма как да не признаем преимуществото на целувките за поддържане и на красива фигура.

За добро настроение и здраве

Целувката подобрява кръвообращението ви. С нея стимулирате сърцето да изпомпва много по-активно кръв към абсолютно всички органи. Целувката също така укрепва имунитета на организма ви. Доказано е многократно в практиката, че при лека настинка - страстната целувка има оздравяващ ефект. Чрез целувката подтиквате мозъка да увеличи производството и на допамин, който е пряко свързан с чувството на удоволствие. По този начин блокирате по естествен път отрицателните емоции.

Ако за първи път се целувате с обекта на вашето желание производството на допамин и окситоцин  ще е значително по-високо, а насладата в крайна сметка ще почувствате с всяка клетка от тялото си.

Превърнете целуването в любимо свое хоби и щастието ще е ваш верен спътник в ежедневието!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април