Колегата Кирил Русев е настинал и ние решихме да го излекуваме, като го накараме да си приготви тази вкусна, топла супичка. Сигурни сме, че като фен на бульоните, той ще успее да преживее факта, че в днешния специалитет няма... месо и ще излапа смело няколко купички от него.
Ако и вие искате да помогнете на любим колега или приятел в беда, призоваваме ви и днес да готвите с нас. Ето и необходимите продукти:
1 глава броколи, "разчленена" на розички
2-3 средно големи картофа, нарязани на ситни кубчета
1/4 глава червен лук, също нарязан на ситно
2 скилидки чесън, докарани до дребно състояние
1-2 супена лъжици зехтин
1 зеленчуково бульонче (по желание)
1/2 супена лъжица свеж магданоз
сол, пипер на вкус (по желание, може да ползвате и други подправки)
вода по преценка
inm.comЗа застройката:
2 яйца
2 супени лъжици кисело мляко
Начин на приготвяне
Загрейте зехтина в тенджера на котлона, на умерена температура. После задушете в него лука, докато стане полупрозрачен. Добавете скилидките чесън и бъркайте смело. След малко изсипете и картофите и накрая – броколите. Покрийте съставките с вода и сложете похлупака на тенджерата. Когато супичката заври, добавете сол и пипер на вкус, както и кубчето бульон.
Оставете манджата да си къкри на бавен огън за около 30 минути - би трябвало за това време броколите и картофите да омекнат добре. После свалете тенджерата от котлона и оставете съдържанието й да се поохлади.
Междувременно пригответе застройката. Как? Разбъркайте яйцата и млякото в малка купа. Добавете 1-2 лъжици от готовата манджа в сместа. Изсипете бавно застройката в супата, като бъркате стабилно, за да не се пресече яйцето.
И готово! Украсете отгоре със свежия магданоз и поднесете с усмивка.
Добави коментар