Видно е, че тези дни пиша предимно за салати, но това е, защото в последно време останалата ми храна се състои от вратни пържоли, а за тях вече съм ви споделял. За разлика от предната рецепта, която определено беше малко по-специфична и неежедневна, настоящото произведение предразполага към ядене в безсрамни количества по почти всяко време на денонощието, самостоятелно или в компанията на споменатите вече пържоли. Спирам да ви го рекламирам и започвам да изреждам необходимите продукти, които говорят доста красноречиво за вкуса, който ви очаква:
-
1 кг картофи
-
2-3 яйца
-
200 мл майонеза
-
половин средна или една малка глава червен лук, накълцан на ситно
-
1 стрък целина, накълцан на ситно
-
1 шепа магданоз, накълцан на ситно
-
50 гр зърнеста горчица
-
2 супени лъжици каперси (ако ви идва прекалено претенциозно, бихте могли да ги заместите с нарязани на ситно кисели краставички)
-
сокът от един лимон (може и повече и по-малко според вкуса ви, естествено)
-
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Мисля, че е излишно да ви обяснявам как се варят картофи и яйца. Тук единствено ще споделя, че добър начин да спестите времеви и енергиен ресурс е да ги сложите да се варят заедно, като извадите яйцата на 10-тата минута, когато ще бъдат съвсем твърдо сварени. След това поливате всичко обилно със студена вода и го оставяте да се охлади много добре в хладилника.
Не си губите времето в чакане, а започвате да подготвяте останалите съставки и ги разбърквате в купа за салата. Когато яйцата и картофите са напълно изстудени ги вадите, белите и първите настъргвате на едро ренде, а вторите нарязвате на едри парчета или начупвате с ръце. Остава ви само финалното разбъркване, след което можете да оставите купата за един час в хладилника за може дресингът добре да овкуси картофите.
Това е то. Семпло, вкусно и жизнеутвърждаващо.
Добави коментар