Плодови шишчета

Красиви, свежи и идеални за лятно парти :)
Плодови шишчета

Знам, че на някои читатели съчетанието на съществителното "шишчета" с прилагателното "плодови" може да се стори обидно или дори смешно, но днес ще направим реверанс именно към освежаващите и сладки десертни храни. Няма как иначе, при положение, че лятото е сезонът на изобилието...

Сигурно няма ви отнеме кой знае колко време, за да се сетите, че тук става въпрос за плодово изкушение с елементи на декоративно творчество. С крайния продукт може да зарадвате гости или да изненадате любимите си близки.

Всичко, което ви е нужно, са шишчета (дървени или метални) и пресни сезонни плодове. Идеята е, че с последните трябва да сътворите цветно-вкусова хармония, в която свеж аромат и очарование се допълват отлично с лятното ви празнично настроение.

За тази цел просто купете най-добре изглеждащите и пресни плодове. Подберете ги по цвят, така че ярката им светлина да избухне в чиниите. След това ги нарежете на сравнително еднакви парченца, големи колкото една хапка. Добре е плодовете ви да бъдат достатъчно твърди и свежи, за да не се разтичат по вас, докато ядете :)

Аранжиментът на плодове, който ви предлагаме: отдолу нагоре наредете киви, банан, ягода, ананас и тъмна боровинка. А какво ще кажете за пъпеш, череша и зелена ябълка? Или пък диня, манго и грозде, след някой и друг месец? Вариантите са безброй, също както и плодовете, подходящи за случая. Просто оставете въображението си да се развихри.

Наредените шишчета можете да комбинирате със сладко, мед, сметана, канела и десертни сирена.

Желаем ви усмихнато и ароматно лято!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април