Паста! Супер вечеря

И полезна, по последни данни
Паста! Супер вечеря

Сигурно вече сте разбрали, че в края на седмицата никога не ни остават особено много сили за готвене. Предполагаме – на вас също. Тогава нека ви предложим следния трик. Затворете очи и си помислете за последното нещо, което сте приготвили бързо и лесно, а ви е доставило огромно кулинарно удоволствие.

Нашите спомени (и корем) се обадиха, а вашите? Сетихме се за тази рецепта за паста карбонара (за 4 порции), която бързаме да споделим с вас.

Ето и продуктите, които ще са ви нужни, за да я реализирате:

  • 8 тънки ивици бекон

  • 3 по-големи скилидки чесън, нарязани на дребно

  • 1 супена лъжица зехтин

  • около половин чаша сухо бяло вино

  • 3-4 стръкчета магданоз, също нарязан на дребно (може да го пропуснете, ако не ви е любим)

  • 30-50 грама масло

  • жълтъците на две яйца

  • 1 килограм макарони/спагети

  • 100 грама сирене пармезан

  • сол и пипер 

Сварете макароните/спагетите – това е лесно. Малко преди да са готови обаче сложете жълтъците вътре и варете за още няколко минути. Така яйцата във вкусната ви карбонара няма да са абсолютно сурови. После изцедете пастата и я оставете да си почива.

Междувременно, загрейте зехтина на умерена температура, в по-дълбок тиган, и запържете в него ивиците бекон, докато не придобият свеж средиземноморски тен. Добавете чесъна. Не забравяйте да бъркате активно, за да не загорят съставките.

За по-сигурно даже налейте бялото вино и намалете леко температурата. Накрая добавете маслото и нарязания магданоз. Бъркайте, докато сладки балончета не се покажат от тигана.

След като приключите със соса, действайте бързо – изсипете пастата в широка купа и го залейте с него. Настържете отгоре сиренето, овкусете със сол и с пипер. Това е!

Що се отнася до хранителните достойнства на вечерята ви, доста са. За яйцата сме се разбрали вече тук! А съвсем наскоро стана ясно, че т. нар. устойчиво нишесте в пастата съдейства за отслабването. По този повод, надникнете и тук.

Ние не ви гарантираме, че ще отслабнете с тази рецепта, но определено ще хапнете добре. Добър апетит!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май