Ммм! Свински котлети на скара с ябълки

Перфектната вечеря в понеделник
Ммм! Свински котлети на скара с ябълки

Честно да ви кажем, през седмицата нямаме особено желание за готвене. Колегата Кирил Русев е намерил добро решение на проблема – кулинарства главно в почивните дни, по много, за да не му се налага да готви през останалите. Не, че не го прави, но това е един отделен въпрос =)

Проблемът е, че не всички членове на екипа на FitWell.bg са толкова предвидливи и практични като мосю Русев. Цялата истина е, че, за да не умрат от глад в понеделник, на някои от нас все пак им се налага да посетят кухнята, за да си спретнат бърза, лесна и по възможност – вкусна вечеря.

А ако днес и вие не сте особено кулинарно ентусиазирани, ще ви предложим да си направите тези невероятни свински котлети на скара. Понеже виждаме, че спечелихме интереса ви, бързаме да ви запознаем с необходимите продукти (за четири порции):

4 обезкостени свински котлети

4 супени лъжици ябълков оцет

2 чаени лъжици канела (може и да намалите количеството, ако не ви е любимка, или да я замените с предпочитаната от вас подправка/подправки)

4 средно големи ябълки, нарязани на филийки или на парченца

2 средно големи глави лук, нарязан на кръгчета

около 120 мл зехтин (може и по-малко, ако смятате, че ви е много)

сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Frisky LemonНай-напред, в стъклен или в керамичен съд комбинирайте зехтина, оцета, канелата, солта, пипера и избраните от вас подправки.

Разбъркайте ги добре, за да сте сигурни, че са се омесили перфектно. Познахте, получената смес е вашата готова марината. Накиснете в нея котлетите за около час (в хладилник). Ако сте прекалено гладни, може да съкратите времето за мариноване, но все пак не ви съветваме да го правите. Защото вероятно ще жертвате добрия вкус, а не искате това, нали?

Междувременно, загрейте 1-2 супени лъжици зехтин в голяма тенджерка на котлона. Изсипете ябълките и лука в нея и ги задушете на ниска температура за няколко минути, докато омекнат и придобият лек бронзов тен. А преди да ги свалите от котлона ги овкусете отново със сол, канела и пипер.

Сега идва ред на скарата (ако разполагате с барбекю, ще е по-добре, но и тя ще ви свърши отлична работа). Наредете върху нея готовите пържоли, предварително подсушени от марината с кухненска хартия. И ги опечете от двете страни по ваш вкус и желание.

Сервирайте ги в "легло" от приготвената преди малко ябълково-лучена смес. Може да добавите и листо маруля, рукола или друг подобен зелено листен зеленчук, защото пасват просто идеално на цялата картинка.

Е, това е, приятна вечеря, заслужихте си я! И даже си я направихте =) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 2
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 2
    от Не е посочен | 23.07.2012 | 13:34
    направих наскоро подобно, но лука също го мариновах с пържолките и всичко беше опечено на скара с дървени въглища. Колкото до ябълките - мъжете не биха ги одобрили в този вариант, а по скоро в плодова салата. Все пак зависи от сорта ябълки.
  • 1
    от Не е посочен | 01.04.2012 | 10:29
    NEVEROQTNO VKUSNO -PROBVAITE

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май