Йогурт-могурт закуска

Здравословен и енергизиращ старт на деня
Йогурт-могурт закуска

Най-важното

Може да замените бисквитите с корнфлейкс или мюсли, а препоръчителната праскова с всякакви други плодове според сезона (горски, ягоди, пъпеш, банан и други).

За още по-богат вкус пък, вместо мед, полейте с домашно сладко.

Украсата оставяме изцяло на вас. Все пак вие сте тези, които бързате рано сутрин за работа...

Добро утро и добър ден! Мъдри хора са казали, че щастието зависи от спокойната закуска. Ние ще добавим още, че хич не са се объркали. Затова, за да бъде събуждането ви наистина пълноценно и тонизиращо, ще ви зарадваме с една енергизираща и сладка идея – плодов йогурт с бисквити. 

Знаем, че първото хранене е най-важното за деня. С какво обаче ни помага сутрешното похапване на кисело мляко? Всъщност то повишава устойчивостта към стреса, помага за добрия метаболизъм и укрепва имунитета. А ето и рецептата ни:

Необходими продукти за 1 порция:

200 грама кисело мляко

3-4 бисквити, обикновени или пшенични с червена боровинка, фибри и сусам, ммм... :)

1 средно голям плод по избор или еквивалентна комбинация от няколко (и все пак препоръката ни е праскова!)

2 супени лъжици мед (само, ако държите на захарната сладост!)

парче млечен шоколад (незаменим бонус – да е с кокосов пълнеж)

щипка канела (по желание)

Как да приготвим млечното сладурче?

Нарежете избрания от вас плод на дребни кубчета и ги поставете в купа. Разбийте киселото мляко до получаване на кремообразна текстура и го изсипете при плода. Настържете (с помощта на ренде или нож) парчето шоколад и добавете към сместа.

В десертна чаша - висока и тясна, натрошете бисквитите. Върху тях изсипете млечния крем и отгоре добавете меда. За финал само трябва да поръсите с канела.

Сега вече, погледната отстрани, закуската ви трябва да има няколко нива. И, за да усетите вълшебството на първата (и на всяка следваща) хапка, гребнете през всичките три пласта с дълга лъжичка.

Както се досещате, тази вкусотия се превръща и в идеален десерт. Сглобява се лесно и бързо, така че можете да сервирате и на изненадващи гости.

А сутрин пести доста време и ви осигурява +10 минути излежаване! ;)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април