Грижа за кожата през студените дни

Доверете се на тези няколко съвета
Грижа за кожата през студените дни
inm

Нямаме нищо против хладното време - кожата ни е тази, която не го харесва. Когато температурите се понижат значително, външната ни обвивка веднага започва да се мръщи, да се лющи и да капризничи.

Затова през есента и най-вече през зимата се стараем да полагаме специални грижи за нея.

А в случай, че и вашата любимка е чувствителна към промяната в сезоните, вижте какво бихте могли да направите за нея през следващите месеци, за да я накарате да се чувства добре:

  • Съветваме ви да използвате по-нежни продукти за почистване – в никакъв случай не прекалявайте с ексфолирането, за да не зачервявате и дразните кожата излишно.
  • Севреният вятър има потенциал да изсуши и напука сериозно външната ви обвивка – особено тази на лицето. За да си спестите подобно стечение на обстоятелствата, редовно третирайте епидермиса с хидратиращи и подхранващи маски. Препоръчваме ви такава от смокини, защото освежава на макс, а ароматът ѝ е несравним.
  • През есента и зимата заложете на козметични продукти, в които засилено присъствие има куркумата. Пикантната подправка притежава силно сгряващо действие и може да се похвали с мощни антивъзпалителни свойства. Готиното е, че бихте могли да си направите и домашна маска от куркума – ето как.

Е, толкова за грижата за кожата през есенно-зимния период :) Следващия път продължаваме със съветите.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май