Цветна домашна маска за лице

От куркума, лайм и мед
Цветна домашна маска за лице

Най-важното

Куркумата е отличен източник на желязо, манган и витамин B6. Медът пък дълги години успешно поддържа репутацията си на натурален продукт за почистване и подхранване на кожата.

Лаймът почиства порите в дълбочина и освен това ги освежава. Сокът му може да бъде комбиниран отлично с много други съставки. Което го прави особени подходящ почти за всеки тип кожа.

Забъркахме супер ексфолиант за лице и смеем да твърдим, че резултатите от редовната му употреба са задоволително добри. Чувствайте се свободни сами да проверите ефикасността му, като го изпробвате. Даже много ще ни зарадвате, ако споделите впечатленията си после.

Иначе за приготвянето на маската са нужни следните продукти:

1 супена лъжица куркума на прах
1/2 супена лъжица сок от лайм
1 супена лъжица течен мед

Комбинирайте всички съставки до еднородна смес. Преди да нанесете вълшебния микс обаче, е нужно да създадете подходяща атмосфера за всяка подобна процедура.

Ето как:

Би било добре да разполагате с вана, която да напълните с гореща вода. Ароматизирайте прозрачната течност с няколко капки етерично масло (препоръчваме масло от лавандула или розмарин, защото ароматът им е със силно успокояващ ефект). В случай, че все пак не разполагате с вана, преминете директно на план Б.

А той е...

Пуснете си приятна и отпускаща музика. Спуснете завесите, така че да не позволите дори визуален достъп до личния ви салон за красота. Нищо, че е ден (ако е), запалете няколко свещи. След това с бавни, плавни движения отидете до банята и измийте лицето си с гореща вода. Подсушете го леко с мека хавлиена кърпа.

Върнете се в "стаята за релакс" и нанесете върху лицето и врата приготвената предварително маска. Странно или не, куркумата има много бързо ексфолиращо действие, което ще усетите само след няколко минути нежен масаж.

Все пак имайте предвид, че цветът й е подчертано жълт. Спокойно, лицето ви едва ли ще пожълтее! Обаче, не гарантираме същото за пръстите. Най-добре ги измийте със сапун след като извършите процедурата. Оставете маската да попие за 20 минути. През това време се отдайте на заслужена почивка.

Накрая, най-лесният начин да отстраните сместа от лицето си е следният: забъркайте 1 супена лъжица готварска сода с няколко капки вода. Трябва да се получи паста. Масажирайте с нея лицето за минута-две. После изплакнете хубаво с хладка вода. Подсушете и нанесете хидратиращ крем.

Е, засия ли кожата на лицето ви като нашата?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април