Чиниите с най-сладкия дизайн на света

Създават илюзията, че количеството храна в тях е повече, макар и да не е така
Чиниите с най-сладкия дизайн на света

Ако ни познавате добре, сигурно сте наясно, че не си падаме по скучната посуда. Всички прибори в кухнята ни, от най-малкия до най-големия, са интересни, цветни и нетрадиционни. Затова страшно се зарадвахме, когато попаднахме на страхотните чинии на британския дизайнер Дънкан Шотън. Нямаме търпение да ви ги покажем и на вас:

1094934Duncan Shotton

Както виждате, самата щампа върху моделите на Шотън представлява малка чиния с нож и вилица отстрани. Дублирайки реалността по този начин, дизайнерът успява да създаде илюзията, че всяка храна, поставена в посудата му, изглежда по-голяма, отколкото всъщност е. Подозираме, че, от гледна точка на поддържането на оптимално тегло, въпросната визуална измама може и да допринесе за по-бързото задоволяване на апетита. Но може и да не :)

1094930Duncan Shotton

Иначе, чиниите на британеца се предлагат в две разцветки – бяла и черна, и в три размера: малък, среден и голям. Изработени са в Япония и могат да бъдат поръчани с предварителна заявка от сайта на талантливия мъж. Малката струва 5 евро, средната е 7 евро, а голямата – 10 евро.

1094932Duncan Shotton

Каквото и да си говорим, ние самите с удоволствие бихме се сдобили със сет от шест поне. Ще ги подреждаме с мерак на трапезата и ще сервираме в тях вкусни и засищащи въображението и апетита ни специалитети.

Какво ще ни кажете вие: нравят ли ви се или обратното? 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април