Хрупкава хранилка за птици

Една уникална идея, в която се влюбихме от пръв поглед
Хрупкава хранилка за птици

Много обичам врабчета :) Жалко, че не ти дават да ги милваш, а само подскачат наляво-надясно като щурави. Абе, любими са ми всички птици. И с удоволствие бих направила каквото е нужно, за да се чувстват те добре и в крилато настроение.

Например, бих се опитала да им измайсторя хранилка от... бисквити :) Попаднах на въпросния дизайн в един блог и адски ми хареса.

Вие също може да се пробвате да я направите. Като за начало ще ви трябва солидно количество обикновени бисквити. Също така, ще трябва да си намерите нещо, с което да ги слепвате. В случая, къщичката от заглавната снимка е "залепена" с помощта на фъстъчено масло. Но ми се струва, че подходящо лепило би бил всеки по-гъст крем.

И така! Включете въображението си на шест и сглобете бисквитената постройка. Направете ѝ първо под, после изградете стените, слепяйки ги една с друга. Готовото произведение сложете в чинийка, добавете семки на "верандата" и толкова. Поставете хранилката на място, където може да се очаква концентрация на птиченца.

Сигурна съм, че крилатите познайници ще харесат новия си дом и ще оценят вкуса му. А когато от него не остане и трошичка, измайсторете нов. 

Е, ако идеята ви е харесала, побързайте да ни станете приятелчета във фейсбук

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април