Фитнес джаджи за тренировката вкъщи

Без тях не можем!
Фитнес джаджи за тренировката вкъщи

Те са готини, приятелски настроени и лесно могат да се скрият под леглото в случай на нужда. Не, не става въпрос за домашните любимци, макар че сме пробвали същото с морско свинче. Удивително добре се справя с прахта под семейното ложе и даже му харесва ролята на камериерка.

Обаче сега ще ви обърнем внимание на онази фитнес екипировка, която е неизменен помощник във всяка домашна тренировка.

Ето нашата топ 3 класация на любими и често използвани у дома фитнес джаджи:

Шалте за фитнес

Не, това не е обикновена постелка за земя. Вярно е, че спокойно може да служи и за къмпинг цели, но нейната роля е доста по-съществена.

Често направена от неопрен, тя възпрепятства смешното плъзгане по пода при изпълняване на някои упражнения. Освен това е мека, удобна и позволява да се правим успешно на йоги по всяко време на денонощието.

Истината ли искате? Паркетът в хола също плаче за нея, особено когато се втурнем да се потим в амбициозна сесия.

Медицинска топка

Трудно може да се играе футбол с нея, но върши прекрасна работа в редица упражнения. Повечето медицински топки са с гумено покритие, а за да са тежки, се пълнят с подходящи материали, обикновено – с пясък.

Измислени са редица добри движения с тях, а спортистите ги използват преди всичко за придобиване на мощност.

Ние, например, сме луди по това упражнение: сядаме на колене с медицинска топка в ръце. Докато я притискаме към гърдите си, започваме да спускаме гърба назад, но не до долу. Междувременно, стягаме коремните мускули за още по-голям ефект. Задържаме в полумост за 5 секунди и връщаме тялото плавно в изходна позиция. Яко, нали?

Въже

Обожаваме да скачаме! Точно поради тази причина вкъщи разполагаме с два вида въже. Едното е леко и го ползваме главно за мързелива тренировка. Обаче на вас препоръчваме да си вземете по-тежко, като другото, което имаме (ама не ни е толкова любимо).

То ще увеличи натоварването и ще ви помогне да постигнете добри резултати. Първо загрейте с равномерно тичане на място и после скачайте, колкото ви се иска.

Е, коя е вашата топ 3 класация на домашни и компактни фитнес уреди?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май