Необикновена лъжичкова лампа

Светлина, облечена в неръждаема стомана и дърво
Необикновена лъжичкова лампа

Май вече разбрахте, че обичаме нетрадиционните, но умни творения в сферата на науката, техниката, модата и всички останали полета на човешко-природното творчество. Посрещаме с отворени обятия още всякакви хрумки за вещи, които се превръщат в практично произведение на изкуството. С две думи, ако са мебели, аксесоари, спортни атрибути, хамаци и какво ли още не – дайте ги насам! А, май пропуснахме – имаме си и специално отношение към лампите...

Като например лампата, направени от лъжички! Как ви се струва, а? Ето сега ще ви разкажем. Тя е дело на великобританския дизайнер Клайв Роди, който се вдъхновил за създаването й от... шишарки. Съжалявам, че звучи толкова тривиално, но човек никога не знае какво ще го вдъхнови.

Та, един ден, както си крачел безгрижно из Националния парк Йосемити, господин Клайв, без да иска (кой знае дали изобщо е било неволно), се загледал в тамошните дървета. Покорен от формата на красящите ги шишарки, младият творец решил, че ще намери начин да направи техен дубликат.

Design-milk.comРезултатът бил лампа, изработена от 115 десертни лъжички от неръждаема стомана, подредени така, че да оформят "блестяща" шишарка. Видяхте ли сега какво се казва трансформация? Без да забравя за произхода на своето осветително тяло, Роди изработва трикрака дъбова стойка, която пресъздава туловището на дърветата, видени в Йосемити.

Е, това беше разказът за раждането на една творба със сантиментално-артистичен оттенък. Ние я оценяваме за уникалния й дизайн. А вие впечатлявате ли се от подобни неща? За да ни отговорите по-лесно, погледнете лъжичковата лампа под различни ъгли в галерията :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май