Полилей. От закачалки

Или как една добре позната вещ намира артистично и необикновено приложение
Полилей. От закачалки

Натали Семпсън е британски дизайнер и обожава да превръща съвсем обикновени предмети в несъвсем обикновени предмети с художествена стойност. Следващия път, когато си мислите, че трябва да изхвърлите нещо старо и наглед грозно от къщи, ви съветваме първо да разгледате сайта й. Тогава сигурно ще се убедите, че битовите артикули могат да заживеят нов, съвсем различен живот.

В случая Натали е съзряла вдъхновение в кадифени закачалки за дрехи. За да ги трансформира в полилей, тя ги прикрепила една към друга, така че да увиснат елегантно надолу. Крайният резултат е любопитно осветително тяло със спираловидна форма.

Сетне лампата "грейва", благодарение на светодиоди или компактни луминисцентни лампи (добре познатите ни енергоспестяващи крушки). Както сами виждате от снимката по-долу, сенките, които закачалковото светило хвърля върху близките обекти, са не по-малко очарователни.

www.nataliesampson.co.ukСемпсън споделя, че всички вещи са надарени с необикновен чар. Симпатията й към тях постепенно я тласва към идеята за тяхната нова и необичайна употреба. Друга страст на Натали е играта на светлина и сенки, която присъства и във въпросния полилей.

Не знаем за вас, но ние смятаме, че подобно начинание е достойно за похвала. Ако не друго, то поне ни кара да се замислим отново за предназначението на всичко, което ни заобикаля.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 1
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 1
    от Не е посочен | 27.03.2012 | 15:58
    Супер изглежда, трябва наистина преди да се изхвърлят непотребните вещи да се помисли креативно дали не могат да влязат в употреба макар и с малко по различно предназначение.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май