Момичета, знаете ли защо се разделяте с любимия си?

Момичета, знаете ли защо се разделяте с любимия си?

1. Липса на комуникация и яснота в отношенията

1778242

Общуването е най-важният инструмент за поддържане на здрава връзка. Когато оставите нещо неизказано, то ще започне да се натрупва с времето, превръщайки се в отрицателна енергия, насочена към човека, с когото сте. Затова вместо да си мълчите, кажете нещо от сорта на "Хей, може ли да не ми говориш по този начин?" В противен случай този, който стои отсреща, няма да знае, че ви е наранил и ще продължава да го прави.Тази отрицателна енергия, която таите в себе си и която се натрупва в продължение на месеци или години, може да доведе до там, че в един момент да ви писне от него/нея до такава степен, че няма да желаете никаква по-нататъшна комуникация. А когато скъсате, вие чувствате страхотно облекчение, защото се освобождавате от товара на всички неизразени мисли и чувства през годините. Но всичко, което е трябвало да направите е просто да общувате по-пълноценно – да си казвате нещата - точно как сте се чувствали, когато сте усетили обида или разочарование.

2. Липса на истинска любов

1778243

Много хора смятат, че обичат истински, но всъщност невинаги е така - някои обичат с ума, а не със сърцето си и не правят разлика между чувството "любов" и мисълта за това да бъдат обичани. Точно това е причината за повечето разводи. Хората се впускат в интимни отношения, защото самата идея да не бъдат обичани е прекалено болезнена и обратното – идеята, че са влюбени, ги кара да се чувстват добре. Повечето двойки преминават през тази повърхностна, фалшива любов и не достигат дълбока духовна връзка един с друг - сърцата им просто не си взаимодействат. И когато тази любов, ангажираща ума, остарява и вече не отговаря на чувствата на другия, става ясно, че всичко, което ги е свързвало, е отлетяло.


3. Липса на доверие

Недоверието изпълва с тревожност и "замърсява" съзнанието с притеснителни мисли. С право го наричат токсична емоция – такава е и за партньора/партньорката, постоянно длъжен да се защитава и доказва привързаността си към вас отново и отново. Ако нямате доверие в него/нея, има само една причина за това – не се чувствате сигурни. Причината за липса на доверие може да се крие в предишна връзка, в която сте били изоставени и сте преживели силно емоционално нараняване. Това може да ви е направило малко по-чувствителни, защото изпитвате необходимост да знаете, че сте наистина ценени и обичани. Вглеждате се в детайлите и стигате до извода, че не ви обичат, дори да не е така. Другата страна обаче започва да се дразни и така се стига до тъжния край на връзката. Има начин да преодолеете тази несигурност и да получите духовно изцеление. Ако и двамата сте отворени един към друг и разберете защо и какво ви кара да се чувствате по този начин. Тогава може би има шанс да се излекувате от болестното емоционално състояние и вашият партньор/партньорка да ви помогне, като ви убеди, че сте се лъгали и да – той/тя ви обича. Наистина!

Липсата на доверие всъщност означава, че нямате вяра в себе си, че може да преодолеете болката след раздялата. В крайна сметка – липсва ви самочувствие и увереност. А това е нещо, върху което е добре да разсъждавате и да работите и двамата, без да се притеснявате, в противен случай може да разруши отношенията ви. Много е важно да бъдете честни и към себе си, и към половинката си. Ако имате достатъчно смелост и говорите открито, ще преживеете незабравимо емоционално пътуване.



ключови думи:
любим момичета раздяла

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април