Летя със шейната...

Искате повече екстремни усещания тази зима? Вземете си шейна
Летя със шейната...

Добре, вече никой не се съмнява: зима е! Ако не карате ски и/или сноуборд и това пречи на забавните ви ваканции с приятели и със семейството, имаме една неприлично забавна идея за вас – вземете си шейна.

Не ни се смейте! Имаме предвид не каква да е шейна, а такава за... възрастни. С други думи, такава, която може да развие доста висока скорост и да изправи косата на всеки т.нар. "екстремист"*.

StigaНие ви предлагаме металната спортна шейна на Stiga, наречена SnowRacer (Снежен състезател). Тя е с достатъчно големи размери и здрава конструкция, за да понесе всяко пораснало дете по склона. Всъщност, шейната е доста издължена и позволява да бъде използвана от двама човека едновременно.

Моделите тази година са няколко - в различни цветове и със специфични възможности. Новото е, че са по-сигурни и се управляват изключително лесно. Имат система от ресори, която игнорира неравностите по пътя, така че няма да се чувствате все едно сте в обичайна софийска маршрутка от Люлин до Студентски град.

Освен това, SnowRacer може да се движи и назад и е забележително маневрена.

Цената на екстремното зимно забавление варира, взависимост от модела, и се движи между 100 и 300 долара, без доставката. Може да се поръча и по интернет, като някои от по-големите сайтове доставят и до България. Няколко сравнения между цените на различни модели можете да видите тук, тук и тук.

Ако обаче поразгледате из родните магазини, със сигурност ще откриете приличен вариант с добри параметри. Само не забравяйте добрата екипировка, както и това, че шейните без мотор са по-разумният еко избор. :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май