Зарчетата на промяната

Вместо новогодишна резолюция
Зарчетата на промяната

Краят на годината винаги е магически. Ето, например, около 25 и 31 декември в мен се отварят около 9 стомаха, които ми позволяват да поглъщам всичката храна, която ми се изпречи пред очите, без да ми прилошее от това. Дебелакът с червеното кожухче пък минава през комини. Под елхата се появяват подаръци. Непознати хора се поздравяват по улиците.

Но най-голямата магия е чудото на новото начало. Това, което кара милиони хора по целия свят да искат да се събудят на първи януари като едни по-съвестни, по-добри, по-загрижени за здравето си, по-отговорни към природата, по-активни личности. Това, което стои в основата на милиони резолюции, изпълнени с добри намерения, но провалени от доброто старо човешко непостоянство. Защото краят на годината може и да е магически, но началото на следващата е съвсем тривиално и животът продължава оттам, докъдето сме го зарязали преди да изпаднем в празничен транс, гуляи и безкраен оптимизъм по отношение на собствените си възможности.

Признайте си, че познавате поне един такъв човек. Без да назовавате имена. Той има огромното желание да направи нещо смислено догодина, но знаете, че вероятността това да се случи е доста малка. Предлагаме ви да му попречите да състави поредната резолюция и да му подарите истинска промяна. Тя идва под формата на три съвсем обикновени зарчета.

Dice for ChangeТе са лишени от всякаква магия, но пък за сметка на това недвусмислено дирижират действията на притежателя си в три посоки: екология, добрина и уелнес. По този начин той не живее със съзнанието, че има обещание, което трябва да спази, а просто става сутрин и хвърля заровете, за да разбере какво му е отредила съдбата за днешния ден. Да изхвърли боклука разделно, да каже на някого, че го обича и да използва стълбите вместо асансьора. Или пък да отиде с колело на работа, да се усмихне на непознат и да се храни здравословно...

Dice for ChangeКомплектът може да бъде поръчан оттук на цена 12 евро, плюс 13 евро за доставка до България. Цената определено е висока, но може би си заслужава за тези, които страдат от липса на мотивация и имат нужда от външен стимул, за да направят нещо за себе си.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 1
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 1
    от Не е посочен | 13.12.2011 | 13:12
    Страхотно подаръче :) Евала Киро, това може и да влезе в списъка с подаръци :)

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май