Едно такова коледнооо... част 1

Претворете дома си в унисон с празничния дух
Едно такова коледнооо... част 1

Какво прави една къща наистина оригинална и вдъхновяваща? Ще ви подскажем – не е луксозното обзавеждане, нито пък скъпите детайли в интериора. Последните не винаги успяват да създадат онзи неподправен домашен уют, в който откровено казано се разтапяте като карамел. Според нас, най-важна е атмосферата. А тя може да се постигне с най-различни средства, буквално.

Ето, например, Коледа е съвсем близо – на една ръка разстояние. В този смисъл, може би е време да раздвижите обстановката вкъщи, като я направите една идея по-празнична.

Симпатичните предложения, които възнамеряваме да ви поднесем, са семпли, жизнерадостни, но най-вече - щадящи семейния бюджет. Защото, както вече казахме, красивата и хармонична обстановка се постига с хрумки – точни и на място. Освен това ви предстои цял един уикенд, през който да се заемете с тях. Ето и за какво говорим:

Хартиени снежинки

Сладурските снежинки са специалитет на още по-сладурската ни колежка Краси, която подари такива на всички в офиса. Иииии, в момента, от бюрото ми закачливо се подава едно такова малко приятелче на зимата, оцветено в синьо :)

Тези декорации определено са сполучливи, като най-забавното е, че в процеса може да увлечете и хлапетата (ако ви се намират такива под ръка). За изработването на снежинките ще са ви необходими цветна хартия - листове с квадратна форма, и ножица.

Сгънете листа по диагонал, за да получите равнобедрен тригълник. Него пък сгънете по средата, за да получите по-малък такъв. Съберете двата ъгъла на триъгълника към центъра, в нещо като прегръдка. Идеята е едното крило да остане под другото. Получената фигурка наподобява фунийка с две ушички и много тесен връх. След като отстраните ушичките, започнете да оформяте снежинката, като изрязвате по двете дълги бедра всякакви абстрактни фигурки и кръгчета. За финал кръцнете и връхчето. Колкото по-малко хартия остане, след като приключите с рязането, толкова по-фина ще е снежинката ви. Накрая, с притаен дъх, просто разтворете, за да видите каква невероятна плетеница от форми сте сътворили.

Спокойно може да приземите хартиените си снежинки върху прозорците или пък да ги прикачите към пердетата с помощта на кърфица. 

Seequence

Плодов човек

На работното ни място, освен снежинки, в последно време се търкалят и купища мандарини. И докато се каним да ги хапнем, ни осенява любопитна идея за декорация на коледната трапеза.

И така, за направата на един плодов човек ще са ви нужни три мандарини, две клечки за зъби, сметана и малко лакомства.

Поставете мандарините една върху друга, на основа от сметана в плитка чиния, като най-дребното плодче пропорционално трябва да съответства на главата. След това прикрепете мандарините плътно една към друга с помощта на клечките за зъби. За ръце и нос на човечето ще ви послужат захарни бонбони с подходяща форма или, в краен случай, свещички за торта.

За очи използвайте зрънца от карамфил, а за шапка – бомбони с кръгла форма, които отново ще споите чрез сметана. 

RealSimple

Малки изкушения

Нещо толкова просто, като чашите и чиниите, може да се превърне в истински сладък завършек на празничната ви трапеза, съчетано с подходящи коледни вкусотии, разбира се. Предложението ни е вдъхновено от анимациите с Том и Джери, в които присъстват захарните бастунчета на червени и бели ивици. Но, всъщност, каквито и десертчета да предпочетете за повдигане на коледния дух, няма да сгрешите. Шоколадовите бонбони в цветен станиол обаче си остават класика.

Стъклените си бурканчета пък може да изпълните с коледни курабийки, изпечени в домашни условия. Сладките отново са по рецепта на колежката ни, затова и спокойно можете да ѝ се доверите за крайния резултат. Нас вече ни спечелиха!

RealSimple

Нетипични орнаменти

Може би не сте точно кулинарни корифеи и печенето на всякакви бисквитки и курабии ви плаши до смърт? Или пък нямате физическата възможност да се справите с оооще една тава със сладки? Тук вече ви разбираме.

Обещаваме, че алтернативата ще ви допадне. Няма да ви трябват нито яйца, нито брашно. Само формички за сладки с тематични контури – елха, камбанка, ботуш, звезда, еленче и няколко сатенени панделки. Промушете панделката през желаната формичка, вържете симпатично възелче и аранжирайте на място по желание (полилей, стълбище, коледно дръвче и т.н.). Решението не е традиционно и точно затова ни харесва толкова много. А на вас?

Едно такова коледнооо... част 1RealSimple

Накрая, "празникът е точно толкова хубав, колкото си го направим"! Затова, не пестете сили и влагайте въображение във всеки дребен детайл, във всяко малко събитие ;)  

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май