Готварските джаджи, без които не можем

Тази, тази, тази...
Готварските джаджи, без които не можем

Не сме кулинарни мързеливци. Напротив. Обожаваме да "работим" в кухнята – винаги е забавно и интересно. Но, честно казано, не бихме кулинарствали със същото желание, ако нямахме на разположение следните няколко незаменими джаджи:

Пасатор: как да не го обичаме, след като с него преоткрихме света на крем супите! Въпросният кухненски атрибут ни върши винаги перфектна работа и сме безкрайно доволни от него.

Разбира се, страшно ценим и неговата по-усъвършенствана версия – блендера. С помощта на последния спретваме разнообразни и вкусни шейкове, способни да ни събудят на мига.

Гевгир: нужен ни е непрекъснато, за да изцеждаме излишната течност на куп продукти. А ако трябва да бъдем максимално честни, необходим ни е най-вече, защото... сме паста-маниаци :) Ама не ни издавайте на никого.

Комплект хубави остри ножове: Нека ви успокоим - ползваме ги винаги и само по предназначение :)

Ренде с дръжка в цвят "зелена ябълка" (за да е в тон с боята по стените на кухнята): Употребяваме го за настъргване на сирена, кашкавали, моркови и на редица други вкусотии.

Преса за чесън: добре, де.  Съгласяваме се, че е глезотия, но е толкова забавно да се действа с нея.

Дъска за рязане: тя се подразбира, нали.

Ами, това са любимите ни предмети в кухнята. Ваш ред е да се похвалите с вашите. Спокойно може да го направите тук (като коментар под статията), но ако не ви мързи, отскочете до фен-страницата ни във фейсбук, където също ще ви посрещнем с усмивка. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май