Поза на седмицата: камила на една ръка

Трудничко упражнение, ама си го бива...
Поза на седмицата: камила на една ръка

Знаете ли какво харесвам в камилите? Миглите им :) Ресничките на очите им са адски красиви, няма майтап.

А знаете ли какво харесвам в т. нар. камилската поза в йога? Всичко! Асаната е една малкото, които успях да направя от първия път, с лекота. И въпреки че изисква сериозна доза гъвкавост, мисля, че се справям учудващо добре с нея.

Готина е, защото ми позволява да разтегна мускулите на бедрата, на корема и на ръцете, отваря гръдния ми кош и ми носи приятни релаксиращи усещания. А ако я изпълнявате внимателно и с едно наум, съм убедена, че ще направи същото и за вас.

Даже след ред разстояние възнамерявам да ви покажа една нейна вариация, която е малко по-трудна, но еднакво чудесна.

Идеята е, когато извием гърба, както е при базисното движение, да вдигнем едната ръка от пода и да я изпънем напред, разпервайки пръстите ѝ. Дланта на другата може да остане върху петата на съответстващия крак или да я разположите малко над ходилата си. Ето така.

Ако искате да почувствате максимално разтягане – най-вече в областта на косите коремни мускули, пренесете тежестта върху коленете. Не го правете обаче, ако имате проблеми с последните, защото ще ги накарате да страдат още повече.

Останете в позата за няколко дълбоки вдишвания и издишвания и повторете същото и с другата ръка, ама бавно и контролирано... 

Хареса ли ви? 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май