Лека нощ с йога

Три чудесни асани, изпълнението на които ще ви накара да заспите като къпани
Лека нощ с йога
inm

Знам какво ще направя тази вечер, когато се прибера вкъщи. Ще си почивам! Денят беше изморителен, дълъг и пълен с куп вълнуващи емоции.

А за да подготвя тялото си за сън, отново ще се доверя на йога. Повярвайте ми - в древната индийска практика има редица подходящи асани за лека нощ.

Ето и любимите ми три:

Детска поза

Лесно за изпълнение, това упражнение е магическо! Като типична релаксираща техника, то съдейства за хармоничното разпределение на натрупаната в тялото енергия. Освен това е своеобразно разтягане, което позволява на мускулите да се отпуснат и да освободят от напрежението. Ех, че приятно :)

inmХаласана

Т. нар. поза рало оказва възстановяващ ефект върху симпатиковата нервна система и съдейства за баланс в секретирането на хормоните адреналин и тироксин. Редовното ѝ практикуване вечер е сигурна гаранция за бързо заспиване, не се съмнявайте.

И за десерт: поза мост

Асаната успокоява дишането и отпуска.

Едновременно с това, също съдейства за разпределяне на енергийните запаси в тялото, с цел постигане на усещане за пълна хармония и спокойствие. 

С йога или без, желая и на себе си, и на вас качествена почивка през нощта. Защото утре ни очакват нови предизвикателства, нали? 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май