4 йога пози за бегачи

4 йога пози за бегачи

Най-важното

За един бегач не е необходимо само да може да бяга много километри или да бяга бързо. За него е важно да има здравина на мускулите и гъвкавина. За това е важно един бегач да не бяга постоянно, а от време на време да прибягва към силови тренировки, тренировки за гъвкавина и дори йогата.

Йогата може да помогне на бегачите не само да подобрят гъвкавината си, но и да намалят вероятността от контузии. Също така йогата ще помогне на бегачите да подобрят дишането си и ида направят мускулите си по-здрави. Това са все неща, които ще направят всеки бегач по-добръ от колкото е бил преди. Вижте сега 4 йога пози, които са идеални за бегачите - те ще помогнат на тяхната гъвкавина и координация, която също е важна за всеки един добър лекоатлет.

Поза планина. Тя е проста и няма да ви затрудни. За нея е необходимо просто да стоите изправени, да отпуснете тялото си и да дишате. Това ще подобри вашето дишане и ще ви направи по-добри в дългите бягания.
1396950yogajournal.com
Войник. Това упражнение е познато още като Т. Застанете на един крак, тялото ви трябва да е наведено на пред, а другия крак изпънат на зад. По този начин тялото ви трябва да образува буквата Т. Това ще помогне не само да отпуснете мускулите си, но и ще подобри вашата гъвкавина в краката, кръста и гърба.
1396952yogajournal.com
Орел. Застанете на един крак, другия го преплетете около него, както е показано на снимката. Ръцете трябва по същия начин да са преплетени пред лицето ви. Това ще ви помогне да подобрите дишането си и гъвкавината на ръцете и краката си.
1396953yogajournal.com
Тази поза наподобява ниския старт в леката атлетика, но просто трябва да стоите и да дишате, а не да се изстрелвате на пред. Това ще ви помогне да подобрите гъвкавина на долната част на тялото ви.

1396951yogajournal.com

Вижте още: Да подобрим стреса и наднорменото тегло с йогата.

Вижте още: 3 йога пози, които са добри за бегачите.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април