8 звезди не само красиви, но и умни - I част

8 звезди не само красиви, но и умни - I част

Знаменитостите са богати, красиви и имат милиони почитатели по цял свят. Радват се на луксозен начин на живот, живеят в приказни домове и карат скъпи коли. С две думи имат всичко!

Често феновете им смятат, че зад красивата външност, не се крие особен интелект. Мнозина дори и сред вас ще бъдат изненадани да узнаят, че 8-те звезди са с доста висок коефициент на интелигентност, който може спокойно да съперничи с този на някои учени.

Предлагам ви първите четири популярни лица:

Кейт Бекинсейл

1563408Guliver/Getty Images

Кейт Бекинсейл прави филмовия си дебют в "Много шум за нищо” през 1993 година, докато е все още студент в Oxford University. Преди да се превърне във секс символ тя бележи сериозни постижения в академичните среди.

Два пъти печели престижната награда Smith Young Writers  за млади писатели в раздел фантастика и поезия. С тази чест са били удостоявани велики писатели, включително Philip Roth, Donna Tartt, V.S. Naipaul и Patrick White. В Ню Колидж, Оксфорт изучава френска и руска литература като активно участва в Oxford University Dramatic Society.

Натали Портман

1563411Guliver/Getty Images

Натали Портман е може би една от най-добрите актриси от своето поколение. Тя винаги е пресъздавала образите на екрана сякаш са част от нея и определено можем да кажем, че е успявала още в невръстна възраст да остави отпечатък върху съзнанието ни с филми като The Professional, Beautiful Girls. Не можем да пренебрегнем и ролята й на гениален физик в поредицата Thor. Запомнящата ѝ игра в психологическия трилър Black Swan, за който получава първия си Оскар за най-добра актриса, втория си Golden Globe Award, както и наградите SAG и BAFTA.

Натали има бакалавърска степен по психология, която завършва в Harvard University. Докато е студент е съавтор на две научни статии, които са публикувани в научни списания. Освен това има специализации в Еврейския университет в Йерусалим и владее няколко езика сред които са иврит, немски, японски и малко френски.

През март 2006 година е гост лектор в Колумбийския университет на тема тероризма и борбата с тероризма.

Синди Крауфорд

1563409Guliver/Getty Images

Милиони мъже от цял свят въздишат по дългокраката красавица с перфектни мерки и тяло на богиня, но мнозина от тях не знаят, че Синди не може да бъде поставена в графата на ходеща кукла без умствен капацитет.

Супермоделът е едно от най-емблематичните лица през 90-те години. В гимназията, тя е била сред отличниците, както и печели академична стипендия за обучение по инженерна химия в Northwestern University, където изкарва само едно тримесечие, защото решава да преследва кариерата на модел.

Долф Лундгрен

1563405Guliver/Getty Images

Долф е пресъздал едни от най-добрите екшън-герои. И той както и останалите звезди, за които ви разказах до момента е бил всестранно развита личност в живота си. Той притежава трети дан черен колан по Kyokushin Karate и бил европейски шампион през 1980 и 1981 година.

Шведската звезда има доста високо IQ. Образователните му квалификации са доста впечатляващи, тъй като притежава диплома по химия от Washington State University, специалност инженерна химия от Royal Institute of Technology в Стокхолм, както и магистърска степен по инженерна химия от University of Sydney, Австралия. На него му е била предоставена и стипендия Fulbright Scholarship към Massachusetts Institute of Technology. Не завършва следването си в последния университет, тъй като решава да преследва кариерата на актьор.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април