Мебели от кафе?

Да. Те са съвсем истински, а и природосъобразни
Мебели от кафе?

Кафето е за пиене, а утайката му – за боклука. Да, ама не! Точно обратното ни доказват няколко британски дизайнери от компанията Re-worked. Те са открили как да превърнат утайката от кафето... в маси и столове.

Re-worked, които специализират в областта на зелените технологии, представят пред публиката продукт, наречен Çurface  (произнасяно сърфейс) – композитни плоскости, изработени от кафени остатъци и рециклирана пластмаса. Това несъмнено е един от най-добрите примери за превръщането на отпадни материали в истински еко съкровища.

Освен, че производството им е щадящо природата, повърхността на масите и столовете Çurface са водоустойчиви, недраскаеми и лесни за почистване.

Екодизайнерите твърдят, че текстурата на продуктите наподобява комбинация между шоколад, кожа и камък. Досега материалът е използван за направата на няколко различни вида столове с облегалки, бар столове и маси за кафе.

Основателят на Re-worked – Адам Феъруедър споделя, че през последните години е намирал различно приложение на кафената утайка, но най-големите му успехи идват именно с въпросното творение. Преди Феъруедър е ползвал отпадния материал за направата на градинска тор, отблъскваща охлювите, и чаши за кафе от рециклирани кафени зърна.

Няколко кафенета на Острова вече са възложили поръчка за обзавеждане с продуктите Çurface. Как мислите, не е ли хубава идея един ден и вие да седнете на стол... от кафе и да отпивате... кафето си край маса, направена от... кафе? За да си представите тази картина по-ясно, ви предлагаме да надникнете в галерията.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май