Еко хотел от... тръби

Стаите са малки, но пък "зелени" и с удобни легла
Еко хотел от... тръби

Днес имаме едно наистина интересно еко предложение - "зелен" хотел, който предлага по-особена идея за вашата нощувка.

Той се намира в Тепоцтлан, Мексико, и е изграден от рециклирани бетонни тръби с голям диаметър. Чрез тях са обособени общо 20 "стаи", а цялостната конструкция е вдъхновена от Dasparkhotel – първият подобен хотел, проектиран от архитекта Андреас Щраус.

Мексиканският вариант се нарича Tubo Hotel и представлява самостоятелно поставени бетонни тръби или пирамидални постройки от по три от тях – две за основа и още една отгоре.

Тръбите са плътно затворени от едната си страна и са снабдени с големи, удобни легла, вентилатори и нощни лампи. Другата страна има прозрачна врата, а дневната светлина може да се спира чрез завеси. Под леглата има място за съхранение на малки количества багаж. До "втория" етаж се стига посредством метални стълби.

Чаршафите също са еко – изработени са от рециклиран памук, а при прането им се използват продукти с минимално съдържание на вредни химикали.

Хотелът заема едва 220 кв. м. застроена площ и бил изграден само за 3 месеца. Предназначен е най-вече за хора, търсещи забавление и нови социални контакти, отколкото за почивка и релакс.

Всяка "стая" спокойно побира двойка спящи хора. А баните и тоалетните, както се досещате, са общи, но това е част от идеята за комуникация между гостите.

Засега хотелът няма собствен ресторант, но се планира изграждането на такъв. Възможна е поръчка и доставка на храна от места наблизо. Има и общо място за готвене, което обаче дава възможност най-вече за приготвяне на закуска.

Нощувката за един човек струва 500 песос, целогодишно, и отстъпки се правят само при групови резервации за над 5 "стаи".

Наблизо има планини, подходящи за катерене, преходи и разходки, а от Tubo Hotel могат да ви спретнат кулинарно приключение в местната кухня с известен готвач.

Вижте още снимки в галерията :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май