Яденето преди лягане прави ли ви дебели?

Яденето преди лягане прави ли ви дебели?

Сигурно сте чували твърдението, че ако ядете преди лягане, ще качите тегло. И че това е абсолютно вредно нещо, защото тялото ви ще започне да смила храната и вие няма да можете да заспите .

Според изследване на университета в Тексас яденето преди лягане балансира нивото на захар в кръвта, което ви помага да се отпуснете и да заспите по-бързо. Нивото на захар в кръвта е много важно, защото по този начин се регулира вашия апетит и енергичността на тялото ви. Когато нивото на кръвната захар не се балансира, вие може да се събудите по време на сън или сутринта да не се чувствате свежи, обяснява Стефани Максън, ръководител на изследването.

Според Максън, ако не ядете 12-14 часа, което е разликата между вечерята и закуската ви, нивото на захар в кръвта ви намалява, което ви кара да се чувствате отпаднали. Обаче храната, която се яде преди лягане, трябва да е специално подбрана, защото има определени храни, които помагат да спим по-добре и такива, които пречат на съня. Сладоледът не е храната, която да ядете преди лягане, по добре е да си направите малка плодова салата. Спортистите може да добавят и храна, богата на протеин, към хапването, защото така те ще намалят загубата на протеини от тялото си.

Според Кеси Бьорг правилното подбиране на храната преди лягане не натрупва мазнина в тялото. Ако ядете сладолед и бургер преди лягане, ще натрупате мазнини, но ако хапнете плодове и зеленчуци, няма да имате проблеми с повече килца. Според Бьорг всичко, което съдържа кофеин и шоколад е лоша идея преди лягане, защото вие няма да можете да заспите.

Вижте още: 10 правила на здравословния живот.

Вижте още: Смехът подпомага работата на мозъка.

Вижте още: Ходенето развива креативността.

Прочетете още: 10 факта за здравословното хранене.

Вижте още: Веществата, които трябва да приемате всеки ден.

Вижте още: 8-те храни, които да ядете за неустоима кожа.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април