10 факта за здравословното хранене

10 факта за здравословното хранене

Най-важното

Тези 10 факта ще ви покажат няколко интересни неща, които се отнасят за здравословното хранене. Може да сте чували повечето от вас, но повечето са интересни и ще ви помогнат в здравословното хранене.

1. Намаляването на месото намалява от вероятността за сърдечни болести. Според проучване на университета в Оксфорд, вегетарианците са с 32% по-малко предразположени към сърдечни болести. Но все пак месото има важни хранителни съставки и може да правите седмица без месо.

2. Намалете кофеина. Кофеинът ви вдига на крак бързо, но след това ви връща на ниво, което е по-зле от предишното. Пробвайте да замените кафето със зелен чай или мляко, за по-здравословно начало на деня.

3. Яжте зелени зеленчуци. Тези зеленчуци помагат на детоксикирането на организма. Броколите и спанака са част от тези зеленчуци, те се грижат и за подмладяването на кожата.

4. Увеличете течностите. Пийте минимум 2 литра вода на ден, за да се чувствате хидратирани и енергични.

5. Пазарувайте умно. Гледайте да не харчите много пари за храни, чиито заместители са по-евтини и по-полезни.

6. Пробвайте нови храни. Винаги може да намерите някой екзотичен плод или зеленчук или ново ястие, за да разнообразите менюто си.

7. Закусвайте. Повечето от вас сигурно пропускат закуската, но тя е най-важното хранене през деня. Замислете се, ако вечеряте в 8 вечерта и пропуснете закуска и обядвате в 1, това са 17 часа, без да сте приемали хранителни вещества.

8. Подобрете вашия имунитет. Увеличете приема на плодове, защото те поддържат вашия имунитет и ви помагат да не се разболявате често, особено през зимните месеци.

9. Яжте често. По-добре е да хапвате повече пъти, по-малко, от колкото 2 пъти в ден по много. Яжте нещо малко на всеки 3 часа и ще се чувствате по-енергични.

10. Спрете да броите калориите. Смятането на калориите на всяка хапка е много досадно занимание и не дава гаранция за сваляне на килограми. Просто подберете храни, които са ниско калорични и полезни и няма да имате проблем с теглото.

Вижте още: Веществата, които трябва да приемате всеки ден.

Вижте още: 8-те храни, които да ядете за неустоима кожа.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май