Тъмно, моля!

Учени откриха, че тъмната бира е по-полезна
Тъмно, моля!

Калорична или не, сигурно ще се съгласите с нас, че халба бира може да се окаже чудесен завършек на деня. Не е случайно, че горчивата течност е любимо лятно питие на стотици хиляди хора по света. Всеки има поне по една бирена история, която ще помни цял живот = )

А когато става въпрос за предпочитания, феновете на светлата бира като че ли са много повече. Според направено наскоро проучване обаче стана ясно, че тъмната версия на освежаващата госпожица е по-полезна. Оказва се, че тя може да се похвали с по-високо съдържание на желязо. За да стигнат до това заключение, американски учени изследвали подробно цели 40 вида бира от цял свят!

Добрата новина идва към края на лятото, когато бирените предпочитания, логично, се очаква да "потъмнеят", за да зазвучат сравнително по-топли.

Надяваме се обаче, че няма да превърнете консумацията на бира в единствен начин да си набавяте ценния минерал... Знаете, че последният е основен компонент на червените кръвни телца и играе основна роля в снабдяването на клетките с кислород. Освен това е от особена важност при противодействието на инфекции в организма.

Така че вместо само с тъмна бира, гледайте да си го набавяте и чрез храната. Припомняме, че може да го откриете в месото, в спанака, в копривата и в куп други продукти, готови да ви превърнат в железни момичета и момчета.

Що се отнася до бирата, тя няма да избяга = ) Светла или тъмна, скоро пак ще празнуваме рождения й ден (5 август). 

А докато чакате, може да пробвате тази рецепта за много вкусен бирен хляб.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 2
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 2
    от Не е посочен | 15.08.2011 | 16:10
    хаха = ) Да, полезна е, но при умерена консумация = )
  • 1
    от Не е посочен | 15.08.2011 | 15:53
    Хм, тъмната бира може и да е по-полезна, но аз не си падам много, дори и през зимата. Така че довечера - по една светличка! Нали и тя е полезна?!:)

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май