От колко часа сън се нуждае човек, за да се наспи?

Един въпрос с много отговори
От колко часа сън се нуждае човек, за да се наспи?
inm

Изненада! Времето, от което има нужда всеки от нас, за да се наспи, е строго индивидуално :) Ясно е защо: просто организмът на различните хора се възстановява от натрупаната умора със собствено разбиране за темпо.

А за да установите как стоят нещата с нуждата от сън при вас, може да обърнете внимание най-малко на следните няколко подробности:

  • Колко време ви е необходимо, за да захъркате? За нормален, например, се възприема диапазонът между 15-20 минути. Ако се унасяте трудно (и за целта ви трябва минимум час), значи има вероятност да прекалявате със спането. Обратното – в случай, че затваряте очи още щом подушите възглавницата... Е, да, може би се нуждаете от повече почивка.
  • Събуждате ли се през нощта? Ми, продължавайте да си лягате преди кокошките и, да - естествено, ще ставате и преди тях.
  • Ококорвате се преди звъненето на сутрешната си аларма? Спокойно! Прекарвайте в леглото по-малко време и нещата ще си дойдат на мястото.
  • И най-важното – наблюдавайте тялото си и сигналите, които ви праща то. Ако и при по-малко от седем часа сън, пак се чувствате свежи и отпочинали, значи просто не са ви нужни повече.

Готиното е, че имате на разположение цялата неделя, за да помислите върху тези "сънливи" въпроси :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май