Най-често срещаните грешки, които правите преди лягане

Най-често срещаните грешки, които правите преди лягане

Чудите ли се защо понякога не се наспивате добре? Това може да е защото правите някои от грешките, които пречат на съня.

Горещ душ преди лягане. Когато температурата на тялото ви спадне, това е знак за организма, че е време за лягане. Но ако вземете горещ душ преди лягане, температурата се увеличава и след това не можете да заспите. Ако сте фенове на вечерните душове, вземете си 2 часа преди лягане.

Ядене преди сън. Много хора обичат да хапват преди лягане, но това вреди на съня. Тялото ви започва да смила храната и това ви пречи да заспите.

Никога не дърпате завеси. Когато сутришното слънце ви огрее, това е знак за мозъка, че е време за ставане. Ако това не се случи ви се нарушава биологичния часовник.

Следобедна дрямка. Много хора обичат да поспиват за 1-2 часа на обяд, но това не е правилно, защото това нарушава вечерния ви сън.

Спите повече през уикендите. Това не е правилно, защото нарушавате биологичния си часовник. Гледайте да не спите с повече от час повече през уикендите в сравнение с работните дни.

Вижте още: Смехът подпомага работата на мозъка.

Вижте още: Ходенето развива креативността.

Прочетете още: 10 факта за здравословното хранене.

Вижте още: Веществата, които трябва да приемате всеки ден.

Вижте още: 8-те храни, които да ядете за неустоима кожа.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

ключови думи:
грешки преди лягане сън

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май